Norge: På Gaysir vil ungdommen ha vennskap og de eldre vil ha (sex)treff

I en serie innlegg har jeg prøvd å trekke ut interessant informasjon om Gaysirbrukere ut fra søk – som repetisjon av en undersøkelse jeg gjorde i 2011. I 2011 kunne jeg konkludere med at på Gaysir vil ungdommen ha vennskap og de eldre vil ha sex. Konklusjonen holder fortsatt – stort sett.

Utgangspunktet i dag er hva folk markerer at de søker etter – og ikke søker etter – på Gaysir. Man kan velge mellom «Forhold», «Date», «Vennskap», «Chat på internett» og «Treff» (Denne siste het i 2011 «Sex-treff»). Jeg har sett på hva 19-åringer, 29-åringer, 39-åringer, og 59-åringer svarer her.

19-åringer vil definitivt helst ha vennskap. Som en god nummer to kommer chat på internett. Date er det også en del som vil ha. I 2011 var sex-treff ikke noe man ville markere at man ønsket 443 markerte at de ikke ville ha sextreff, kun 172 markerte at de ville. Det er kanskje endringen av navnet som gjør at dette nå er mer stuerent – i 2014 har treff passert forhold som det mest attraktive blant 19-åringer.

Også hos 29-åringene er vennskap og chat på internett på de to første plassene. Men her kommer «Treff» på en god nummer tre. Date er det også en del som vil ha, mens forhold ikke er så populært: det er nesten like mange som har markert at de ikke ønsker forhold som har markert at de vil det.

Men så endrer bildet seg. 39-åringene søker primært treff, skjønt også vennskap er populært. Chat og date kommer på de neste plassene, mens forhold kommer kraftig på minussiden.

Hos 59-åringen er situasjonen mye det samme. Treff og vennskap er populært, chat og forhold er mindre ønskelig for de fleste.

Så kan man (som i 2011) filosofere over hva disse svarene sier. Dels sier de naturligvis noe om hva folk ønsker, men like gjerne sier de nok noe om hva folk tror at andre ønsker å lese. Sextreff kan være mer sosialt akseptabelt i høyere aldersgrupper, og nærmest sosialt nødvendig å ta avstand fra i lavere aldersgrupper. (Og da er det interessant at det har blitt mer populært når man har tatt bort «sex»-biten.) Men samtidig som det kan være slik at de som søker vennskap, forhold og så videre leter andre steder enn på Gaysir. Og ikke minst at mange i 39-årsalderen (for eksempel) er «ute av sirkulasjon», fordi de er i etablerte, monogame parforhold.

Som sist oppfordrer jeg andre til å komme med teorier og undersøke videre – finnes det for eksempel andre kilder til informasjon om LHBT-ungdom som kunne utnyttes? Noen kan også sikkert ha lyst til å få nyansert dette bildet – gjelder det for eksempel alle kjønn, alle geografiske plasseringer og så videre? Det får bli en hjemmeoppgave til de som måtte ønske å finne det ut…

Undersøkelsen er gjennomført ved å søke etter medlemmer på Gaysir blant medlemmer som har vært innlogget siste 30 dager. Det er åpenbare feilkilder idet alder, fylke og så videre er selvrapportert, og det er velkjent at noen oppgir feil alder. Likeledes kan noen ha mer enn én profil.

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s