Norge: – Nå må alle stille opp i EuroPride-paraden

Værvarselet er ikke det beste, men det blir mindre viktig når Amal Aden kommer med denne oppfordringen via Blikk:

Lhbt-rettigheter er menneskerettigheter og alle som mener hets og vold mot homofile er feil har et ansvar for å vise det. Det kan de gjøre på lørdag. Jeg utfordrer alle mennesker, grupper og organisasjoner, ikke minst religiøse organisasjoner, til å stille opp i EuroPride-paraden for å vise at de virkelig mener at de støtter lhbt-befolkningen.

Bakgrunnen er at gjengangeren Ubaydullah Hussain har laget en facebookgruppe med navnet «Stopp homofile i Oslos gater». Heldigvis får hans gammelmodige syn på seksualitet og normalitet aktiv motstand fra mange, for eksempel Yousef Assidiq, som skriver at «Vi muslimer forventer å bli akseptert og godtatt. Vi forventer å kunne leve hverdagen vår uten å bli sjikanert. (…) Da bør vi sørge for at alle andre mennesker får den samme tryggheten og de samme rettighetene. (…) La oss slå ring om EuroPride2014 og vise nok en gang at hatet må vike for kjærligheten.» (Utrop)

Uansett er det lett å støtte Amal Aden i oppfordringen til å delta i paraden. Hvite, middelaldrende menn som meg har fått oppleve en lokal bedring i menneskerettighetene våre som kan gjøre at det blir lett å slappe av. Andre i det norske samfunnet kan oppleve det helt annerledes, med mobbing, trakassering, tvangsgifte og seksuelle overgrep. Og fortsatt er det store deler av verden som har helt forhistoriske holdninger til homofili (som Ubaydullah som er nevnt over). Så det er fortsatt mye å kjempe for!

Nyhetssaker om EuroPride:

  • Laget hatside mot homofile under EuroPride (Ditt Oslo)
  • Facebook legger ikke ned hatgruppen (Gaysir)
  • Urinal og katedral (Blikk)
  • Protester mot Horne under EuroPride-åpning (NRK)
  • Sametinget roser EuroPride (Gaysir)
  • Ja til homoflagg på trikken (Gaysir)

Og annet homonytt fra Norge:

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s