Finland: Endelig ekteskap

Parlamentet i Finland vedtok i går å innføre homoekteskap, med stemmetallene 105-92. Men det vil ta lang tid før de første får gifte seg – formalitetene som skal på plass først gjør at 2016 antydes å være året de første finske homofile får gifte seg med hverandre – sju år etter at likestillingen ble innført i Norge. Lovendringen vil også gjøre det mulig for homofile å adoptere barn.

Landet blir med dette det tolvte i Europa til å vedta homoekteskap (men det er uklart om det rekker å bli det tolvte til faktisk å innføre det. Fra før er homoekteskap innført i Argentina, Belgia, Brasil, Canada, Danmark, Frankrike, Island, Nederland, New Zealand, Norge, Portugal, Sør-Afrika, Spania, de fleste delene av Storbritannia, Sverige, Uruguay og de fleste delstatene i USA. Fra neste år vil også Luxembourgs homofile kunne gifte seg. (Advocate)

(Denne bloggen er i pausemodus på grunn av stort arbeidspress, og homonyheter fra hele verden kan i mellomtiden følges på Homonytt på twitter – se også høyremargen i denne bloggen. Men jeg må gjøre unntak når et naboland innfører homoekteskap…)

Dette innlegget ble publisert i Europa, Nyheter og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s