Om

Homonytt fra hele verden er en blogg som bringer homonyheter. Jeg leter etter homonytt og publisere de viktigste homosakene her – med spesiell vekt på å få med saker fra Afrika, Asia og Amerika utenfor USA. Målet er å gjøre folk mer oppmerksomme på homopolitikken som foregår utenfor Norges grenser. (Men Norge blir også nevnt når det er relevant.)

Handling er viktigere enn ord. Selv om det kan virke ekskluderende å bruke ordet «homo» i tittelen, istedenfor LHBT, skeiv eller liknende, håper jeg at innholdet i bloggen vil vise seg å handle om mer enn bare «homo» i snever forstand.

Bloggen er nå blitt selvstendig, etter først å ha levd sitt liv som «spalte» i bloggen Bjørn på norsk. Der tok den etter hvert for mye plass. Men les gjerne den bloggen også!

«Bjørn» er altså Bjørn Smestad, lærerutdanner, blogger og ymse annet.

Bildet i headingen er for øvrig fra homoparaden i Oslo i 2007. Her er hele bildet:
164_6477

15 svar til Om

 1. Pål Schmidt sier:

  Jeg har en (sørgelig og sprø) nyhet til deg fra Brasil. En 18-årig gutt er arrestert for å ha «voldtatt» en 13-årig gutt i vestibylen på en kino i delstaten Sao Paulo. Det som skjedde var at de kysset (klinte) og det var helt frivillig og ønsket fra begge sin side. De hadde møttes via internet og hadde bestemt seg for å møtes for å bli kjent. En bisarr lov i Brasil gjør at man må være 14 år for å kysse! Men det har selvfølgelig aldri skjedd at heterofile ungdommer er blitt arrestert av politiet for å kysse! 18-åring sitter i fengsel og de som kjenner fengselsforholdene i Brasil vet at han dermed blir utsatt for mye verre overgrep enn det kysset han er arrestert for.
  Saken er referert i alle de store mediene i Brasil og de fleste kommentarer er uforstående og hoderystende. Men 18-åringen sitter i dette øyeblikk i et beryktet fengsel.
  http://g1.globo.com/sao-paulo/noticia/2010/11/jovem-de-18-anos-e-preso-por-beijar-garoto-de-13-em-cinema-de-shopping.html

 2. Tilbaketråkk: Brasil: | Homonytt fra hele verden

 3. Tom sier:

  Fantastisk bra blogg – trenger dette 🙂 1000 Takksigelser!

 4. Kenneth Elvebakk sier:

  Hei Bjørn,

  Vil bare tipse deg om en sak. Dokumentarfilmen «Jenter med baller», som handler om drag king gruppa daKings fra Oslo, er tidligere i år vist på TV og flere filmfestivaler, og også fått mye presseomtale. Filmen vises i reprise på NRK2 lørdag 15. januar kl 16:00. Filmen kan også sees på NRKs nett-TV.

  http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/690426/

  http://www.nrk.no/informasjon/pressetjenesten/programoversikt/?p_otr_prog_id=OAUA10001508&p_otr_sendedato=20101207&p_otr_anntid=21.30&p_otr_kanal=NRK1&p_knapp=Omtale

  Mvh
  Kenneth

 5. paul canning sier:

  Bjorn

  glad to see you picking up our content and giving it a wider audience!

  Please let me know if we’ve missed anything you think needs highlighting.

  Best

  Paul (LGBT Asylum News)

  • bjornsm sier:

   Thanks a lot for your very informative web site. It is a very significant source of news for this blog in Norwegian.

   I wish you a happy new year!

   Bjørn

 6. Hei

  Jeg vil bare tipse deg om Skeive ski som skjer i mars 2011. Sjekk nettsiden vår. http://www.skeiveski.no

 7. Hege sier:

  Hei!
  Som en del av bachelorstudiet idrettsadministrasjon og ledelese på høgskolen i Telemark, avd Bø, arrangerer vi studenter Telemarkskonferansen 2011. Dette er en konferanse hvor vi velger et idrettspolitisk tema som vi ønsker å diskutere og belyse. I år har vi valgt et orginalt og tabubelagt tema som vi ønsker å farliggjøre – hvor problemstillingen lyder som følger: «Om holdninger til homofili i norsk lagidrett – fungerer politiske strategier i praksis?»

  Kan meddele at vi har foredragsholdere som: kjønnsforsker Heidi Eng, prosjektleder for «med idretten mot homohets» Håvard B. Øvregard, Idrettspresident Tove Paule, May Rommunstad og Are Grongstad fra håndballforbundet som vil fortelle om sine erfaringer og Svein Erik «Svenna» Bakke i Klanen, Vålerengas supporterklubb vil holde foredrag om sine tiltak og erfaringer innad i supporterklubben.

  For mer informasjon se hjemmesiden vår:
  http://www.telemarkskonferansen.net/

  Mvh Hege E. Rise og Mailinn Mathiesen Nguyen

 8. Pål Schmidt sier:

  Bradley Manning, 23 år, sitter fengslet i Virginia, USA under umenneskelige forhold. Dette har nå pågått i 9 måneder. Amnesty International protesterer og demonstrerer og FN’s menneskerettighetskomitee i Geneve har tatt saken hans.

  Bradley Manning er homofil og tidligere Homo-aktivist.
  Han har nå sittet i isolat i 9 måneder. Cellen hans er 2×3 meter. Han får ikke lov til å drive noen form for trening eller aktivitet. Han blir videofilmet 24 timer i døgnet. Han må sove naken! og stille opp! naken utenfor cellen hver morgen til allmenn beskuelse (seksuell trakassering kalles dette på norsk). USA spiller på skam. Dette er ydmykende – uansett hvem som blir utsatt for dette. UD i Norge holder kjeft. De vil ikke tråkke USA på tærne. Det er flaut! Hvis USA oppfører seg som Kina så vil jeg nok heller være med Kina……

  Skal vi arrangere en demonstrasjon utenfor den amerikanske ambassaden av «vanlige» mennesker som støtter en helt «vanlig» gutt, som (hvis det var ham – det har ikke vært noen rettsak ennå) fikk nok av krigsforbrytelser og fortalte verden om dem? Hele resten av verden demonstrerer. Hvor er Norge?

 9. Øyvind sier:

  Hei! Hvordan kommer vi i kontakt med dere? Finnes det en epost / kontaktform her?

  • Knakende godt spørsmål!

   Nei du, det finnes faktisk ikke noe sånt foreløpig. Skal sterkt vurdere å skaffe det.

   Inntil videre må du for eksempel gjerne skrive her eller sende en melding til meg på Facebook. («Dere» er kun undertegnede, Bjørn Smestad…)

 10. Henriette sier:

  Hei.
  Det skjer ting i europa som er viktig å dele. Svenk-greske Tasso Stafilidis ble brutalt banket opp av fazister for et par dager siden. http://www.10percent.gr/epikairotita/eidiseis/3170-2013-04-06-13-10-33.html

 11. Tilbaketråkk: Hellas: Homoaktivist banket opp | Homonytt fra hele verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s